Je bekijkt nu Een Virtueel Assistent (VA), wat kun je er mee?

Een Virtueel Assistent (VA), wat kun je er mee?

Wat is een Virtueel Assistent (VA)?

Een Virtueel Assistent, ofwel VA wat kun je daar nu precies mee? Kort gezegd is een VA een virtuele sidekick voor ondernemers. Wat maakt deze sidekick dan virtueel? Simpel, door op afstand samen te werken. Niks geen extra werkruimte, dure investeringen. Ieder werkt gewoon vanuit zijn eigen werkplek door slim gebruik te maken van veilige online tools.

Een Virtueel Assistent (VA) inschakelen, of alles zelf doen?

Als zelfstandig ondernemer kun je 24/7 met je bedrijf bezig zijn. De hele week ben je druk in de weer met nieuwe en bestaande klanten, maar er komt zoveel meer bij kijken. Je hebt ook tijd nodig om je administratie bij te werken, na te denken over groei, vooruit plannen, een content kalender samen te stellen om zichtbaar te blijven op social media. Misschien droom je wel groot en wil je een keer een groter evenement organiseren, of een actie opzetten? Wanneer ga je dat doen? In de avond uren, in het weekend? Hou je dan nog wel tijd over om lekker even te ontspannen of tijd met familie en vrienden door te brengen? In al deze gevallen kan een Virtueel Assistent (VA) het verschil maken tussen balans en compleet in de stress schieten. Er is immers ‘So much to do in so little time’.

Flexibiliteit ten top.

Samenwerken met een VA betekent flexibiliteit van de bovenste plank. VA’s zijn er namelijk in meerdere ‘smaken’. Je hebt organisatorische VA’s; gespecialiseerd in structuur, organisatie en planning. Je hebt technische VA’s, die moeiteloos een sales funnel in elkaar zetten via bijvoorbeeld Active Campaign of Mailchimp, of je kunnen helpen met het bouwen en onderhouden van een website. Je hebt marketing en communicatie specialisten, die jou helpen met jouw online zichtbaarheid, door SEO optimalisatie, het schrijven van content en blogs voor je website, Facebook advertising, etc. Wil je optimaal gebruik maken van al deze diverse kennis dan kun je er zelfs voor kiezen om te gaan samenwerken met meerdere VA’s.

Weet je nog niet zo goed hoe je optimaal de hulp van een VA kunt inzetten. Geen probleem een vrijblijvend gesprek is zo geregeld. Dan kun je samen kijken welke taken uit te besteden zijn en of je dat over één of meerdere personen wilt verdelen. De VA community is er een van gunnen, dus mocht een VA zelf niet de juiste kennis in huis hebben dan beschikken wij over een betrouwbaar netwerk van collega’s waar we moeiteloos een vraag kunnen neerleggen. Bovendien werken we allemaal locatie onafhankelijk en maakt het dus niet uit of de perfecte VA bij jou in de buurt woont of aan de andere kant van Nederland, of misschien zelfs de wereld rondreist.

Kies een VA die bij je past.

Zoals hierboven al gezegd een VA is er in verschillende soorten en maten, maar niet alleen op gebied van kennis en kunde. Qua persoonlijkheid zijn we ook allemaal verschillend, dus kies vooral iemand die bij je past. Het moet onderling klikken, je moet elkaar aanvoelen. Alleen dan zal een samenwerking een succes worden. Sterker nog, ik durf te zeggen dat kennis en expertise ondergeschikt is. Als er onderling een goede match is kun je samen al snel de wereld aan.

Ben je na dit artikel nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over wat een VA voor jou kan betekenen? Kijk dan eens naar mijn aanbod. Ben je op zoek naar een compleet aanbod van VA’s? Kijk dan eens op de site van Blueberry Dynamic dan weet ik zeker dat je de perfecte samenwerkingspartner gaat vinden.