Je bekijkt nu Waarom een zakelijk telefoonnummer toch handig is.

Waarom een zakelijk telefoonnummer toch handig is.

Toen ik begon als zelfstandige had ik niet meteen een zakelijk telefoonnummer. Ach die paar telefoontjes kon ik toch ook via mijn privénummer laten lopen? Immers hoe ga je dat anders allemaal praktisch regelen? Loop je dan continue rond met twee telefoons? Ga je investeren in een duurdere dual sim telefoon?

Zodra ik tot de conclusie kwam dat een apart zakelijk nummer toch handiger was ben ik op onderzoek gegaan. Ik wilde zeer zeker niet met twee telefoons door het leven, dus dacht ik eerder aan de optie van een dual sim telefoon. Maar zodra ik mij daar in ging verdiepen, bleken er ook aan dat systeem aardig wat haken en ogen te zitten.

Er zijn namelijk twee typen dual sim: actieve dual sim en standby dual sim. Zonder al te technisch te worden komt het er op neer dat een telefoon met actieve dual sim echt twee ingebouwde antennes heeft, waardoor de simkaarten ook echt onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden. Je hebt dan dus echt twee telefoons in één. Echter deze telefoons zijn bijna niet te koop, en als je er al een vindt dan hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan.
De meest voorkomende dual sim versie is dan ook de standby dual sim. Nadeel van dit systeem is dat je alleen op beide simkaarten bereikbaar bent als je niets doet op je telefoon. Ben je echter op één simkaart aan het internetten, bellen of appen, dan is de andere simkaart niet bereikbaar. Toch niet echt handig dus.

 

Maar wat dan wel?

Na enig speuren stuitte ik op bellen via een app. Ik heb nu een zakelijk telefoonnummer via de app van Dubline. Je kunt kiezen om een bestaand zakelijk telefoonnummer aan te melden voor hun dienst, of je kunt kiezen uit 15 nieuwe nummers. Je kunt zowel een vast telefoonnummer als een 06 nummer aanmelden. Ik had nog geen zakelijk nummer en koos daarom voor een vast telefoonnummer uit hun lijst. De app maakt gebruik van je bestaande contactenlijst op je telefoon, dus je hoeft geen aparte lijst aan te maken.

 

Maar hoe werkt dit dan met Whatsapp?

Oké, je hebt nu dus twee nummers in gebruik op je mobiele telefoon, maar je kunt niet beide nummers gebruiken via één Whatsapp app. En al helemaal niet als je kiest voor een vast zakelijk nummer, toch?

Oh jawel, zelfs een vast nummer via Dubline is bruikbaar via Whatsapp! Zowel om te bellen als appjes te versturen.

Uiteraard kun je niet beide nummers gebruiken via één en dezelfde Whatsapp app, juist daarom heb ik zowel Whatsapp als Whatsapp for Business op mijn telefoon geïnstalleerd. Mijn privénummer gebruik ik via Whatsapp en mijn zakelijke nummer van Dubline heb ik gekoppeld aan Whatsapp for Business.
Het grote voordeel is dat je via Whatsapp for Business ook gelijk een professionele boodschap kunt aanmaken. Je kunt bedrijfsgegevens invoeren en een korte beschrijving van jouw bedrijf of je openingstijden vermelden. Zo heb je dus ook een mooi visitekaartje voor jouw bedrijf via je mobiele telefoon.

 

Altijd en overal bereikbaar, maar op momenten dat het jou uitkomt.

Voor mij was dit de perfecte oplossing. Ik ben nu altijd en overal bereikbaar, zowel privé als zakelijk. Nu wil dit niet meteen zeggen dat ik altijd en overal op alle oproepen en appjes reageer. Nee in tegendeel, ik kies nog steeds zelf op welk moment ik wat doe. Bijkomend voordeel van zakelijk en privé geschieden houden is dat jouw zakelijke berichten via jouw zakelijke voicemail of Whatsapp for Business binnen komen en je dus heel makkelijk zelf kunt bepalen wanneer jij jouw zakelijke berichten bekijkt en beantwoord. Werk je dus in het weekend niet, dan zie je bijvoorbeeld op maandag in één oogopslag welk zakelijk contact je bij de eerstvolgende gelegenheid nog moet bellen of antwoorden.

Ik ben benieuwd of ik jou nu ook enthousiast heb gemaakt voor dit systeem. Of heb jij een ander alternatief waar nog niemand aan heeft gedacht? Deel het dan met mij, ik ben super nieuwsgierig wat er allemaal nog meer mogelijk is.