Je bekijkt nu Durf jij werk uit handen te geven?

Durf jij werk uit handen te geven?

Ben jij een perfectionist? Dan vind je het vast erg lastig om er überhaupt maar aan te denken om werk uit handen te geven. Jij hebt immers jouw onderneming vanuit niets opgebouwd en dan nu een deel van jouw creatie aan een ander overlaten? Dat is een hele stap.

Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik in gesprek raak met ondernemers over het overdragen van werkzaamheden en ze aangeven dat ze het zo lastig vinden om werk uit handen te geven. Ze durven gewoonweg niet los te laten. Maar is dat dan ook de bedoeling als je hulp inschakelt? Het antwoord is “nee”.

Je hoeft niet los te laten

Eén van mijn klanten had heel wat mooie ideeën om haar online zichtbaarheid te vergroten. Maar zoals dat bij veel ondernemers gaat, ze vond niet de tijd om deze mooie plannen tot uitvoering te brengen.

Bovendien had ze een hekel aan schrijven. Ideeën genoeg, maar hoe zet je die op een goede manier om in een mooie blog, of een pakkende post op social media? Vervolgens heeft ze toch de stoute schoenen aangetrokken en mijn hulp ingeschakeld. Ze deelde haar ideeën met mij en vervolgens zijn wij nu stap voor stap met haar plannen aan de slag gegaan.

Met een stok achter de deur krijg je meer gedaan

Nu we een aantal weken onderweg zijn is ze helemaal blij. Laatst vertelde ze mij: “ Ik vind het zo fijn om samen te werken! Jij zet mijn ideeën om in posts en teksten en vervolgens kan ik dat nog finetunen naar mijn eigen finishing touch voordat ze ingepland worden op mijn social media kanalen. Geweldig! Op deze manier komen mijn plannen eindelijk tot uitvoering.”

Efficiënter je werk indelen

Een andere klant vond het lastig om haar agenda efficiënt in te delen. Ze werkt vanuit verschillende locaties in het land en heeft ’s avonds ook nog vergaderingen op weer andere locaties. Haar e-mail was nooit praktisch ingedeeld waardoor ze vaak berichten miste of vergat te beantwoorden. Ook daarmee ben ik aan het werk gegaan.

Nu heeft ze weer overzicht over haar agenda en e-mail. Bovendien heeft ze door een efficiëntere planning nu zelfs de ochtenden beschikbaar om vanuit huis te werken en houdt ze tijd over om de dag te starten met de verzorging van haar geliefde paarden, kippen en geiten.

Samenwerken is een wisselwerking en geen eenrichtingsverkeer

In mijn ogen is werk uit handen geven nog steeds een samenwerking. Je gooit niet domweg iets over de schutting, het is en blijft een wisselwerking tussen ondernemer en virtueel assistent om samen het beste naar boven te halen. Of dat nu is om jouw bedrijf goed in the picture te zetten of effectiever om te kunnen gaan met je tijd, zodat je juist een betere balans creëert tussen werk en privé.

Ga jij nu ook samenwerken?

Twijfel jij ook al langer of je werk kunt uitbesteden om de werkdruk te verlagen? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik help graag om jouw leven simpeler, leuker en relaxter te maken.