Je bekijkt nu 8 Redenen om een online planningstool te gebruiken.

8 Redenen om een online planningstool te gebruiken.

Inmiddels is iedereen na enkele weken thuiswerken al aardig bekend met de tools als Skype, Zoom en Teams om samen te vergaderen en overleggen. Maar maak je ook al gebruik van een online planningstool om het verloop van diverse projecten of taken te registreren? Als ik de vraag stel aan mijn klanten hoe zij de status van projecten of taken bijhouden, dan hoor ik nog regelmatig: “Dat hou ik bij in een Excel document.”

Als team werk je makkelijker samen met een planningstool.

Werk je alleen dan is dit misschien een prima oplossing, maar als je met meerdere mensen samenwerkt aan taken of projecten dan is een Excel document al gauw niet meer de perfecte oplossing. Zelfs niet als je dit document met elkaar deelt.

Werk je samen als team, dan kun je beter kiezen om samen te werken in  een online planningstool. De keuze is reuze. De meest bekende zijn Trello en Asana. Persoonlijk ben ik nogal visueel ingesteld en werk ik heel prettig met Trello.

8 Redenen om Trello te gebruiken als online planningstool:

  • Trello is echt heel gebruiksvriendelijk. Op de website van Trello vind je handige tutorials en voor verschillende toepassingen voorbeelden van borden die je makkelijk kunt kopiëren naar jouw eigen Trello account. Dan hoef je niet zelf het wiel uit te vinden en kun je snel met deze fijne tool aan het werk.
  • Per item kun je bepalen of je dit met het hele team deelt, of slechts met bepaalde teamleden.
  • Heb je een vraag over een taak dan kun je heel makkelijk binnen die taak elkaar berichten sturen.
  • Taken kun je overzichtelijk maken door ze onder te verdelen in lijsten of door er labels aan te hangen op kleur. (Erg prettig voor beelddenkers zoals ik.)
  • Per taak kun je ook 1 of meerdere checklists toevoegen zodat je kunt afvinken wat al gedaan is.
  • Je kunt per taak een vervaldatum instellen.
  • Moeiteloos documenten en afbeeldingen koppelen aan een taak.
  • Er zit zelfs een kalender functie in, zodat je in één oogopslag kunt zien wat jouw to do’s zijn voor dat moment.

 

Probeer het zelf maar eens. Trello is gratis!

Wil je het zelf eens ervaren? Trello heeft een hele uitgebreide gratis versie waarmee je aan de slag kunt. Mocht je er nog meer uit willen halen dan kun je switchen naar een Pro versie, maar meestal is dit niet nodig.

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is, of wat jouw favoriete planningstool is. Laat je het mij weten?

En mocht je hulp nodig hebben om Trello goed in te stellen neem dan even contact op. Ik help graag.